Uggs äkta rea

Lidingö nära Stockholms city är en populär ö med höga huspriser. Villorna som ligger där är oftast av det flottare slaget men för ovanlighetens skull finns faktiskt ett riktigt ruckel till salu. Ett litet enplanshus med källare i souterräng som ligger mitt i ett populärt område som heter Sticklinge. Det knuttimrade huset med papptak har 6 rum och kök med en boarea på endast 83 kvadratmeter. Det är högt beläget på en lummig och mycket uppvuxen trädgårdstomt på 953 kvadratmeter.Uggs äkta rea Överallt är det trägolv och väggar i träpanel och från den rymliga hallen kommer man ut till den stora trädäckade altanen som har skyddat sydöstläge. Vidare hittar vi tre sovrum med tapetserade väggar.

Köket har köksluckor i furu och även plats för en matplats med fönster i två väderstreck. Det är öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet som har ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Huset är från 1980 men i totalt renoveringsbehov, såväl utvändigt som invändigt. Alternativt så river man allt och bygger helt nytt. Detaljplanen tillåter en byggnadsarea på 190 kvadratmeter i ett eller två plan. Men priset förvånar många då det är så förfallet och dessutom extremt litet.Intresset är stort,Uggs äkta rea det är tomten man betalar för, säger mäklaren Tina Stening på Svensk Fastighetsförmedling Lidingö. Många vill ju inte ens ha ett färdigt hus. Antingen renoverar man och bygger ut nuvarande hus eller så river man allt, och i detta fall behöver man verkligen inte ha dåligt samvete för det, och bygger helt nytt.

Inte mer än 9 miljoner tror jag, eftersom det kommer kosta en del efteråt. Om man ser det som en tomt då är det en tomt med ”problem” där huset måste rivas och det kostar ytterligare extra pengar. Sedan ska det byggas nytt för kanske mellan 4-6 miljoner kronor. Vill man däremot behålla huset och renovera det och eventuellt bygga ut det kan det landa på mindre, kanske två miljoner.Området i sig är lugnt, barnvänligt och det är nära till både naturen, badet, golfbana och skolor.Uggs äkta rea Kolla in bildspelet ovan! Skulle du ge 8 650 000 kronor miljoner för det?