Ugg women boots

Jan Björklund överraskades av Birgitta Ohlssons besked om att hon utmanar honom om partiledarposten. Han hade tänkt ägna tiden fram till partiets landsmöte i november åt att avsluta det förändringsarbete som sattes i gång efter valförlusten 2014.Nu är han rädd att kampen mellan honom och Birgitta Ohlsson kommer att suga all energi och kraft ur partiet.Det är nu ett val vi måste göra, ska vi använda sex månader till personfrågor eller att diskutera den nya politiken vi ska möta väljarna med, säger Björklund.Jag är taggad och vill leda partiet och vinna valet. Jag hoppas att länsförbunden ger besked och att vi inte får en sex månader lång process, för den kommer att vara skadlig.Locka unga Birgitta Ohlsson själv tror att hon kommer att kunna locka fler unga och kvinnliga väljare till partiet än vad Björklund kan. Hon vill ha ”raka rör och mer socialliberala inslag”.

Jag vill inte överdriva de ideologiska skillnaderna mellan mig och Björklund. Men jag tror att det handlar väldigt mycket om tonläget, tyngdpunkten och tonvikten, sade hon när hon på torsdagskvällen meddelade sitt beslut i Aktuellt-studion.Efter Ohlssons besked har flera av partiets länsförbund uttryckt sitt stöd för den ena eller andra kandidaten. De allra flesta för Jan Björklund. Endast två av de 21 länsförbunden har hittills nominerat Ohlsson: Uppsala län och Örebro län.De tunga distrikten Skåne och Västsverige sluter upp bakom Björklund, men partiets tredje maktfaktor – Stockholms län – har ännu inte satt ner foten. Västerbotten som var ett av två länsförbund som 2015 stod bakom Birgitta Ohlsson stödjer nu Jan Björklund. Jönköpings län har också ändrat sig sedan 2015 och vill att Jan Björklund ska vara kvar över valet.

Hon är väldigt stark när det gäller liberala kvinnofrågor, stark när det gäller jämställdhet, stark i HBTQ-frågor och var en utmärkt EU-minister, säger Anna Eling, ordförande för HBT-Liberaler Mälardalen och Liberala kvinnor Dalarna, till TT.Eling avfärdar Björklunds anklagelser om personkonflikter och framhåller det ska vara öppna dörrar när det gäller partiledarvalet, precis som för andra poster.Det handlar om att ha en ärlig och öppen process. Det hjälper inte att vi snackar om demokrati om vi inte har demokrati även på insidan. Många är rädda eftersom det är val nästa år. I min värld är det en överdriven rädsla, säger hon.