Ugg rea

Den förre ryske presidenten Boris Jeltsin avled av hjärtsvikt på måndagen, klockan 13.45 svensk tid.Det meddelade den ryska presidentadministrationen, enligt Interfax.Boris Jeltsin led av hjärtproblem och genomgick 1996 en femfaldig bypass-operation.Jeltsin var Rysslands förste demokratiskt valde president. Han tillträdde posten i december 1991 efter det att Michail Gorbatjov avgått som Sovjetunionens ledare.Gorbatjov både hyllade och kritiserade Jeltsin i sin första kommentar till dödsfallet.Mina djupaste kondoleanser till den avlidnes familj. Han gjorde mycket för sitt land, även om han också gjorde allvarliga misstag. Han har mött ett tragiskt öde, sade Gorbatjov – som är jämnårig med Jeltsin – till Interfax, enligt TT.

Även Vita huset sörjer Boris Jeltsin, enligt AFP.Han var en historisk person under en tid av stor förändring och utmaning för Ryssland. Våra kondoleanser går till fru Jeltsin, hans familj och det ryska folket, sa Gordon Johnroe, talesman för Vita huset.Boris Jeltsin ska begravas på onsdag den här veckan, enligt besked från Kreml.Nuvarande presidenten Vladimir Putin utlyste på måndagen en nationell sorgedag för den avlidne, också det på onsdag.När Putin uttalade sig efter dödsbudet tryckte han särskilt på ett uttalande av Jeltsin om att ”skydda Ryssland”.På senhösten 2009 uppdagades skandalen som kom att utvecklas till en av de största i modern historia. Det framkommer att golfikonen Tiger Woods, gift med svenska Elin Nordegren, har varit notoriskt otrogen och en efter en kliver flera kvinnor fram och berättar om sina affärer med Woods.

Det ledde till att Nordegren och Woods tog ut skilsmässa, Woods tog en timeout från golfen och har karriärmässigt aldrig repat sig från den händelsen. Under natten mot måndagen uppdagades ännu en skandal kring Woods. Han blev gripen nära hemmet i amerikanska Jupiter, misstänkt för rattfylla. Woods har fördömts över hela världen efter gripandet, men får nu stöd från oväntat håll. Cori Rist, en av alla kvinnor som hade en affär med Woods under 00-talet, säger att Woods behöver stöttning nu. Jag tycker att han är en bra människa och det är tydigt att han är en bra pappa. Just nu går han genom en tuff tid och jag tycker att folk ska erbjuda honom stöd i stället för att jubla åt hans misär. Jag önskar honom allt gott och hoppas att det här ska lösa sig, säger hon till New York Post.