Ugg öronmuffar

Jag tänker på när ni var på Nobelfesten 2006, det är ändå ett ganska stort steg från uppväxten där det var ont om allt i materiell väg. Hur många gånger i ditt vuxna liv nyper du dig i armen för att inse vilken klassresa du har gjort? Hela tiden!Ugg öronmuffar Jag är så oerhört tacksam för mitt liv och kan bli helt förstörd när jag hör hur människor klagar på både samhället och livet. Jag har en jättefin begagnad Volvo, som jag uppfattar som ständigt ny fortfarande och blir lika glad varje gång jag sätter mig i den.

Att jag har kunnat hämta och lämna mina barn på fritidsaktiviteter är stort. När jag växte upp hade vi ingen bil, något skjutsande förekom inte, jag hade inte ens en cykel. Jag blir glad för att jag har haft råd att köpa en ny soffa och jag tycker att jag bor kungligt, fastän vi har ett alldeles ordinärt parhus.Ugg öronmuffar Alla de här sakerna som jag har haft möjlighet att göra och som mina barn har – det är rent overkligt att ovanpå det få vara med om en Nobelfest! En del säger att Nobelfesten är en skitgrej, men jag tyckte att det var jättekul.

I arbetarklassen behövde vi de där prinsessorna på slottet för att drömma oss bort. Det finns något vackert i sagan om ”en bal på slottet”. Jag tycker om tangomusik, att få vara en smula patetisk, romantisk. Sådant har jag fått lära mig genom min historia och det är bra.Ugg öronmuffar Vi dansade tango och grekisk dans i vardagsrummet och drömde oss bort till Brasilien, Finland och Grekland.Vad har du för råd till den som är anhörig och hur tar man sig vidare?Bryt tystnaden! Är du liten ska du gå till någon vuxen som du tycker om och litar på och prata med den personen. Det kan vara vem som helst, till exempel en lärare eller en annan förälder.