Ugg med rosett

Bland de mediebolag som fick nobben finns CSI Sports Networks som driver kanalen Fight Sports, där man bland annat visar boxning, MMA, sumo, karate och olika kampsportrelaterade realityserier.CSI Sports Networks fick dock nobben av Myndigheten för radio och tv men nu står det klart att bolaget hittat en annan lösning för att ta sig in på den svenska marknaden.Från och med den 15 januari distribueras Fight Sports via Telia Soneras utökade baspaket Stor och Mix8. Kanalen lanserar på samma sätt i Finland.Telia har haft en stor förfrågan från sina abonneneter om kampsport. Man började sondera vad som fanns på marknaden och fann oss, säger Ramon Zwartkruis, distributionschef på CSI Sports till Dagens Media och fortsätter: Det finns ett stort intresse kring kampsport i Sverige, något framför allt syns i bevakningen av Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Fight Sports lanserades 2012 som en global linjär HD-kanal med distribution i Asien, Latinamerika och Europa.I dagsläget visas kanalen i ett 20-tal länder och målet nu är att bli ledande på kampsport i Norden samt att på sikt bli en stark reklamfinansierad kanal med stark närvaro i huvudmålgruppen 19-49 år.Förutom lanseringen i Sverige planerar man att inom kort även att finnas tillgänglig i de nordiska och baltiska näten.Från Telias sida är man också nöjda med avtalet och man bekräftar att det funnits ett sug efter CSI Sports utbud.Fight Sports är en efterfrågad kanal som vi tror kommer att göra en redan populär och efterfrågad tv-tjänst ännu attraktivare. Kanalen kommer att ingå i paket Stor för både ip-tv och Play+, säger Stefan Borgqvist, erbjudandeansvarig på Telia.

En vidare tanke med Fight Sports är att verka utbildande, då det enligt Ramon Zwartkruis ”fortfarande finns mycket förutfattade meningar om kampsport i Sverige”.Tablån kommer även att anpassas så att mer våldsamma sporter som MMA och Kickboxning sänds senare på kvällarna.Upphandlingen har pågått i november och december. Nu står det klart att Interdan – som säljer Peugeot i Sverige och Danmark, samt Mitsubishi i Danmark – har valt IUM till ny mediebyrå.Därmed tappar MEC Peugeot i Sverige och Carat i Danmark. Samtidigt tappar Vizeum uppdraget för Mitsubishi i Danmark.Ett stort och väldigt spännande uppdrag som vi nu redan har rivstartat i både Sverige och Danmark, vi är jättestolta över att ha fått förtroendet och är redan igång med arbetet, säger Urban Hildning, vd på IUM.Ansvarig för upphandlingen är Torben Rønler, CMO för Peugeot Sverige och Danmark.Som Dagens Media tidigare har berättat vann IUM nyligen även Bosch Siemens som ny kund i Norden.