Ugg lyra

Jag är inte ett dugg kroppsligt modig, jag avskyr att ha ont. Om barnen blev magsjuka när de var små fick min man sköta om dem, jag sprang åt andra hållet och höll för öronen.När minstingen Ivar föddes hade man äntligen börjat erbjuda kommunal barnomsorg i Göteborg. Jag minns att det luktade barnbajs lång väg och det fick mig att må illa. Jag tyckte inte om att må illa under graviditeterna heller.Jag skulle tro att jag skulle vilja avsluta mitt liv om jag plågades svårt av cancer.Ugg lyra Någon sade att jag som läst medicin väl borde ha en plan B att ta till, men jag är ju bakteriolog och har inte någon sådan plan. Och så vill jag inte att folk som hjälpt till att ge mig det preparat jag behövde skulle åka fast.

Det är nog dags att ta upp frågan om dödshjälp på nytt, den begravdes i en utredning 1997.I november 2014 var du bjuden på kungamiddag. Det är en bit från FNL-tillvaron på 1970-talet?Det var kul att gå på kungamiddag, men jag uppfattar inte mig själv som någon undersåte.Var står du politiskt i dag?För mig är två frågor överordnade,Ugg lyra feminism och jämställdhet samt miljö. Ibland håller jag mer med högern och ibland med vänstern. Till skillnad från gubbarna som höll på diktaturer behöver jag dock inte göra avbön, för jag var engagerad i Vietnamrörelsen och USA hade verkligen inte rätt att slakta folk. Jag tänkte redan på den tiden att jag skulle bli den första att sätta mig på ett flygplan härifrån om Sverige skulle styras som Kina.

Det fanns en naiv glamorisering av tredje världen och revolutionen.Ugg lyra Du har flera gånger tackat nej till att medverka i Skavlan med motiveringen att du tycker att det verkar vara ett ”anglosaxiskt mingelparty”?Ja, fast har tackat ja ändå. Jag vill naturligtvis sprida kunskap, men jag var osäker på om Skavlan var rätt forum att göra det. Däremot tackar jag aldrig nej till att föreläsa, såvida jag inte måste ta mig alltför långt bort från Göteborg.