Ugg loafers

Sluta vara projektledare! För helsike, ni kan inte se livet som ett projekt! Vad spelar det för roll om barnen har lite olika stora strumpor? Jag kan förstå att hemmafruar som saknade både pengar och makt hade ett behov av att visa upp nystrukna och välklädda barn, men i dag när vi har jobb och utbildning behöver vi inte hålla på och tro att vi kan eller behöver kontrollera allting. Min ena dotter bor i Bryssel och där finns ingenting av den här svenska hysterin kring föräldraskap.Ugg loafers Man har inte femtioelva regler kring vad gravida och ammande får äta och man sätter barnen i förskola när de bara är några månader. Min andra dotter bor i Sverige och här är det så oroligt.

Det känns som att du ofta betonar rationalitet. Hur ser du som biologist, som du kallar dig, på monogami?Jag utgår från människokroppen och tänker på oss som en flock i Afrika när jag försöker förstå varför saker fungerar som de gör och varför vi gör saker på vissa sätt.Ugg loafers Apor är inte monogama och folk får leva hur de vill för min del. Monogami är förstås en social konstruktion.Vissa saker kanske inte ens ska intellektualiseras…? Jo, jag tycker att det är roligt att intellektualisera! Men jag går som sagt var inte runt och uppfostrar mig själv. Jag har en teori om att folk mår dåligt för att de blir uppfostrade från höger och vänster, på sina arbetsplatser, av olika auktoriteter. Jag brukar skita i sådan där smörja om att man ska pressa in värdegrund och riktlinjer kring utvecklingssamtal i arbetslivet. Det gäller att sålla för att hinna med det viktiga.

Hur ser du på humaniora och religion?Jag är inte ett dugg religiös. Religionen har säkert hjälpt till att hålla ihop samhällen, men den har också liksom alla andra ismer pressat ner kvinnor. Det känns lite deppigt att tre världsreligioner uppstod just där kvinnoförtrycket är som värst.Du gifte dig med Lars Melchior 1987.Ugg loafers Varför? Äktenskapet är för mig en rent juridisk fråga. Vi hade redan tre barn tillsammans och det var praktiskt att vara gifta då. Det var främst med tanke på att jag skulle åka till USA på post-doc. Att söka visum som ogift trebarnsmor tänkte jag skulle bli besvärligt.