Ugg ingrid

Det kändes inte bra…. Det var då jag kom att tänka på något jag såg för flera år sedan,Ugg ingrid kaffefilter i tyg som gick att återanvända, och tanken om att göra egna kaffefilter i tyg föddes. Förutom att det är bra för miljön, man får mindre sopor, piffar de också till köket och Anna blir glad varje gång hon tar fram ett av sina många filter i härliga färger. På kaffefiltren gör Anna också en liten flärp så hon kan hänga upp dem. Både praktiskt och dekorativt. Huvudtanken är att spara på miljön, sedan är det naturligtvis en bonus att också plånboken blir glad då man sparar ganska mycket pengar på ett år.

Och hon är inte ensam om att tycka detta är en bra idé. När Anna la ut sina egensydda kaffefilter i olika pysselgrupper på Facebook har kommentarerna inte hållits tillbaka. ”Vad snygga! Det måste jag prova”, ”Jättefina! Vilken bra idé”, ”Är sugen på att göra, inspirerande att se dina. Jättefina!”,Ugg ingrid ”Tack för tipset! Har aldrig ens tänkt tanken att använda gammalt tyg till detta”. Innan Anna syr dem kokar hon tygerna, likaså efteråt för att bli av med eventuella tvättmedelsrester. Efter varje användning sköljer jag upp dem i varmt vatten, och efter några gångers användande kan man koka dem igen i en kastrull, då försvinner också kaffefärgen. Jag rekommenderar inte att tvätta dem i maskinen på grund av tvättmedelsrester.

Själva sömnaden tar inte så lång tid, kanske 5 minuter. Det är kringarbetet som tar tid, klippa ut,Ugg ingrid stryka nåla, fästa trådar och koka och torka. Så från start till färdigt filter tar det cirka 45 minuter. Nu gör jag ju många filter åt gången så då minskar kok- och torktiden om man slår ut det på alla. De färgglada kaffefiltren i tyg gör succé och flera vill ta efter eller köpa av Anna. Då Anna både har litet barn och studerar syr hon alster till försäljning i mån av tid. På Instagramkontot @lillalaxen kan du se fler bilder av Annas jobb och inspireras. Annars, se bildspelet här ovan!