Ugg house shoes

Renaults lågprismärke Dacia har gjort stor succé i Europa. Och det är självklart prislappen som lockar.När vi bad nybilsguiden facit.com att sammanställe en dagsfärsk lista över de 100 billigaste bilmodellerna så knep Dacia förstaplatsen.78 900 kronor för en Sandero, följd av lilla Ford Ka, och på tredjeplats rullar Dacia in igen med stora familjebilen Lodgy.Listan gäller grundpriset på de billigaste varianterna på varje modell. Om vi räknat in även utrustnings- och motoralternativ hade Dacia fått ännu fler bilar på topplistan. Ofta är det de starkare motorversionerna som drar upp priset. Ska man köpa en ny bil bör man tänka över sitt behov då de starkare motorerna ofta drar mer bränsle och har högre försäkringspremier, säger ­Victor Dahlborg, vd på nybilsguiden facit.com .

Renaults genidrag var att plocka gamla delar från tidigare Renault-modeller och använda de gamla verktygen för att producera nya – men gamla – bilar till ett lågt pris.Dacia har följt Renaults kvalitetshöjning och kan i dag sägas motsvara en fem år gammal Renault. Undantaget viss säkerhetsutrustning och vissa tillbehör som håller vassare klass.Det är lite förvånande att andra tillverkare inte hakat på.Jag tror att märken som Honda, BMW och Volvo skulle kunna göra liknande lågprissatsningar utan att skämmas.Tänk om Volvo köpt loss Saab och på sikt byggt lågprisbilar i Trollhättan. Det kunde verkligen ha gått – med lite ­tålamod.Listan avslöjar också ­strategiska ­manövrer av vissa importörer. Seat tillåts till ­exempel vara billigare på Mii än snarlika syskonen Skoda Citigo och VW Up.Att nummer 100 på listan precis ligger över 200 000 kronor visar ändå att nya bilar blivit bra mycket dyrare de senaste tio åren.

Bilder och info är nu släppta om nästa års husbilar från tyska Concorde.Inför 2013 kommer Concorde omarbeta modellserien Credo. Tidigare har en del av modellerna haft chassi baserat på Fiat Ducato medan andra haft Iveco Daily, men från och med nästa år är det Ducato-chassi som gäller på samtliga varianter av Credo. Alla planlösningar bygger på Fiat Ducato 150 Multi Jet och som tillval finns automatväxellåda och 4-kanals luftfjädring.Invändigt har Credo Emotion 831 L en L-formad sittgrupp (längd 170 centimeter) och ett skjutbart bord, med plats för fyra, i främre delen av bilen. Mittemot ligger det kylskåpsutrustade köket. Om man fortsätter inåt i bilen kommer badrummet som har separat duschutrymme. Längst bak finns två sängar i längdriktningen.I Credo Emotion 831 L/S är skillnaden att sittgruppen är kortad, vilket möjliggör att två extra klädskåp får plats i bakpartiet. Emotion 831 M är likadan som L/S förutom att den har dubbelsäng, med två klädskåp vid huvudänden.Alkovmodellserien Credo Action kommer att se oförändrad ut under 2013. Credo Emotion 693 H utgår.