Ugg hendrickson

Har den här kommentaren om att jag borde varit kvinna, alls gjort något gott, kan väl ändå sägas att jag fick mig en tankeställare. Helt klart fick jag kontakt med den diskriminering som faktiskt pågår. Tänk på att oavsett hyckleriet gäller män, kvinnor eller in och utlänningar,Ugg hendrickson så drabbar den alltid en människa med kvalifikationer.Jag minns när Birgitta Trotzig blev invald i svenska akademien och en journalist sträckte fram mikrofonen under näsan på henne och undrade hur hon, Birgitta Trotzig kunde tänkas påverka akademien som kvinna. Birgitta Trotzig tittade på journalisten och sa frankt: Kvinna? Jag är författare!Hur känns det?Expressen avslöjade i maj 2007 att den legendariske museimannen och förre chefen på Moderna museet Pontus Hultén i hemlighet legat bakom en jättelik konstsvindel.

Ugg hendrickson Med hjälp av falska intyg hade Hultén förvandlat Brilloboxar som han själv lät tillverka 1990 – tre år efter Andy Warhols död – till ”äkta” Andy Warhol-konstverk.Enligt intygen som Hultén skrev hade boxarna tillverkats redan 1968 på Andy Warhols personliga uppmaning för att sedan ställas ut på den legendariska Warhol-utställningen som Pontus Hultén samma år ordnade på Moderna museet i Stockholm.Under 1990-talet och fram till sin död 2006 tjänade Pontus Hultén miljontals kronor på att lura konstsamlare att köpa dessa falska lådor.Expressens uppgifter skakade om hela konstvärlden – och har sedan 2007 bekräftats i stora utredningar gjorda av Moderna museet och The Warhol Art Authentication Board i New York.

I går, tre och ett halvt år efter de första artiklarna,Ugg hendrickson täckte Dagens Nyheter plötsligt förstasidan på sin kulturdel med en byggsats av en Brillo-box och en uppmaning till sina läsare att bygga en egen låda.Återigen diskuteras nu den märkliga historien om hur Pontus Hultén lurade hela konstvärlden – och själv tjänade miljontals kronor på kuppen.Orsaken är DN-skribenten Thomas Anderbergs nya bok ”Den stora konstsvindeln”.I boken hävdar Anderberg att Pontus Hultén sannolikt hade ett högre syfte med sin kupp än att bara utföra ett simpelt bedrägeri.Nämligen att dra ned byxorna på Andy Warhol och till den hysteriska utvecklingen av den internationella konstmarknaden.