Ugg grey

Sverige beskrivs ofta som en idyll med röda stugor och blommande ängar och är dessutom känt för att vara framstående inom teknologi och design. Den bilden stämmer inte riktigt, enligt Jesper Levén och Magnus Eriksson.Sedan 2005 åker de runt i Sverige och fotar mindre smickrande stadsmiljöer,Ugg grey bilder som sedan hamnar på hemsidan detsannasverige.com. Vi vill visa upp landet som det ser ut. Vi är inga stilpoliser, vi dömer inte. Vi har inga svar, vi ställer bara frågor, säger Magnus Eriksson.I går morse framträdde duon i SVT:s Gomorron Sverige, där de avslöjade att Tierp hör till de absolut fulaste platser som de har besökt.Det var någonting med Tierp, en ödslig stämning som finns på få platser.

Det var en grå och tråkig stad, säger Magnus Eriksson.Inte heller Uppsala får ett odelat positivt omdöme.Uppsala var ganska segregerat, på vissa ställen var det väldigt fint, på andra väldigt fult. Det var en kluven stad, men helt klart en av de fräschare.Foto: detsannasverige.Ugg grey På sina fototurer gör Magnus Eriksson och Jesper Levén bara korta nedslag på varje plats.En del tror att vi letar och letar efter rätt miljöer, men vi stannar på sin höjd en timme i centrum. Vi försöker fånga miljöer och stämningar.Duons mål är att täcka in hela landet på sin hemsida. Hittills har de dokumenterat 89 orter, de flesta i Mellansverige. Men de gör inte allt jobb själva.Vi tar gärna in bidrag från allmänheten, men bilderna får inte vara för små. Mobilkamerabilder funkar inte, säger Magnus Eriksson.

DN:s kulturchef Björn Wiman försvarar publiceringen av den ursprungliga artikeln.”Publiceringen skedde i form av en opinionsartikel på kultursidorna, där skribenten själv står för analys och åsikter. På denna artikel har Katerina Janouch sedan replikerat i sedvanlig ordning och Pallas i sin tur svarat,Ugg grey precis som det brukar gå till”, skriver han i ett mejl till Expressen, och fortsätter:”Det är ju en sedan länge etablerad ordning att kultur- och opinionsjournalistik har formen av denna typ av fritt åsiktsutbyte, som ju skiljer sig från den rena nyhetsrapporteringen”.Katerina Janouch menar dock att DN:s Björn Wiman inte berättar hela sanningen.Jag fick inte skriva repliken som jag ville, berättar hon och säger att DN bad henne göra ändringar i den.