Ugg grandle

Föregångaren har ju sålts i över en miljon exemplar. Med nya modellen, som släpps i dagarna, tar Honda ytterligare ett kliv framåt i den bålgetingsklass som kallas stadsjeepar/SUV-ar. Honda CR-V har i sin senaste tappning fräschats upp exteriört. Formgivningen av karossen är mer handfast, och bilen både längre och bredare. En aningen uppkäftigare front noterar vi också. Körmässigt fungerar bilen bra. Reglage och instrumentering sitter överskådligt samlat och utförandet är prydligt, rentav sobert. Det går lätt att hitta en bra körställning och stolarnas inställningsmöjligheterna är goda. Framstolarna kan fällas helt och därmed förvandlas till en liggplats. Innerutrymmena är generösa och flexibla. Lastutrymmet är väl tilltaget, med gott om plats för Tysklandsresans ölbackar. På vägen uppför Hondan sig fint. Fjädringen är ”europiserad”, det vill säga lite mjuk utan att kännas svampig. Potthål sväljs elegant och vid forcerad kurvtagning märks att karossen gjorts ännu vridstyvare. Fyrhjulsdriften fungerar automatiskt vilket innebär att den kopplas in när ett antal sensorer tycker det.

Det är på gott och ont, många föredrar ett system där föraren själv bestämmer om det ska vara fyrhjulsdrift eller inte.Förnuftigt stegad Växellådan, vi körde den manuella versionen, är förnuftigt stegad och lätt att använda. Motorn, med Hondas senaste så kallade DOHC-i-VTEC-teknik, är helt av aluminium, även cylindrarna. Den fungerar smidigt och är, trots bara fyra cylindrar, förvånansvärt vridstark. Ändå är det så att bilen känns aningen undermotoriserad, 150 kusar är inte mycket att komma med i en så här pass tung bil. Det hade inte alls varit fel med en vassare motor, gärna en sexa, med ett ordentligt klipp på toppen, något fyran saknar. Fiffiga finesser Bilen har gott om fiffiga finesser. I likhet med de tidigare modellerna har den ett smart och praktiskt campingbord i skuffen och mellan förare och passagerare finns ett annat behändigt litet bord. Den vattentäta förvaringsboxen under lastgolvet, ”fiskelådan” under främre passagerarstolen och krokar för att hålla bärkassar på plats är andra genomtänkta klurigheter.

Vi uppskattade också att bakdörren kan öppnas på två olika sätt. Dörren är delad med en separat öppningsbar glasdel. Behändigt när man snabbt ska stoppa in flugspöet. För trafiksäkerheten är det väl sörjt. Tre stycken trepunktsbälten bak, krockkuddar fram och i sidorna, framsäten som konstruerats för att minska pisksnärtsskador och en konstruktion som ska ge ett 4-stjärnigt betyg i frontal- och sidokrocksproven hos Euro NCAP är exempel på det. Är det här en prisvärd och praktisk bil eller en trendig stadsjeep för glassputtar? Definitivt det förstnämnda – men, som sagt, en motor med mer klös i hade inte skadat, en tiger i stället för en snäll huskatt.