Ugg espadrilles

Arkitekten Björn Kristiansson är nöjd och stolt. Första huset av två i serien Skeppet på Sanatorievägen i Vejbystrand står så gott som inflyttningsklart. Den andra villan blir färdig i maj.Många tycket nog att husen är fula. Men jag tycker att de är fräcka och tuffa,Ugg espadrilles säger han.I slutet av förra året deltog ett tusental läsare i tidningens tävling om kommunens fulaste byggnadsverk. Nästan 24 procent röstade på Skeppet i Vejbystrand, trots att husen inte ens var färdiga.En annan arkitekt hade säkert blivit knäckt, men inte Björn Kristiansson. Han grät inga tårar och gör det inte i dag heller. I går kväll var det visning för särskilt inbjudna.Folk får tycka vad de vill. Husen sticker ut och att de blev valda till fulast i kommunen är bara bra reklam. Det är ju så att sticker man ut så väcker det reaktioner, säger han.

Husen ligger bredvid varandra som två båtar.Övre våningen med sina runda fönster påminner om en kabyss. Och balkongen på 60 kvadratmeter i söderläge är naturligtvis utformad som fören på en båt.Björn Kristiansson är Vejbystrandspåg och uppväxt med havet in på knuten.Ugg espadrilles Det är från hemorten han fått inspirationen till sina originella skapelser.Jag gick länge och tänkte på att det skulle vara häftigt att bygga några hus som påminner om båtar. Från första början var det mest en rolig grej. Jag trodde inte själv att det skulle gå, men förslaget gick igenom i byggnadsnämnden med några smärre justeringar, berättar han.Första helgen i mars visas huset för spekulanter. Utgångspriset för det 170 kvadratmeter stora huset är satt till 5,9 miljoner kronor.

Lätt att sälja?Jag vet inte. Vi får se vad som händer när vi släpper huset. När vi drog igång projektet förra året såg läget på villamarknaden annorlunda ut. Å andra sidan har det lättat. Det är på väg att vända. I januari sålde vi ett nybyggt hus i Båstad för strax över 6 miljoner kronor.Ugg espadrilles Det finns alltså folk som kan hosta upp en rejäl slant.Har man sex miljoner till ett hus har man säkert åtta. Den som köper ett sådant här hus går inte till banken och lånar. Pengarna finns redan.