Ugg earmuffs

Och inte blev det enklare under kvällen eftersom jag lovat sambon att göra ett bullbak som han kan ta med till sitt jobb. Lika bra att göra några extra så mina kollegor också kan få hembakat fikabröd imorgon. Så kallade äppelgömmor som är vetebröd fyllda med äpplemos, äppelbitar och kanel. Det finns ju inte en chans att motstå dessa nygräddade, himmelskt ljuvligt doftande bakverk! Men eftersom jag blivit en smula klokare med VK så planerade jag för att jag inte skulle kunna motstå frestelsen, så kvällsmålet jag åt innan jag satte igång med bakstugan bestod av vaniljyoghurt och K-special. Jag kunde därför med gott samvete njuta en nygräddad äppelgömma till kvällskaffet! Även den extra missbildade biten, som jag åt så snabbt att den knappt bör räknas in?Nu måste jag skärpa till mig med sömnen!

Jag är som en zombie när sambon försöker få mig ur sängen vid 05.30 på morgonen.Inte så konstigt eftersom jag oftast inte kommer i säng innan midnatt och sex timmars sömn kommer att göra mig skrynklig i förtid! Inte är sömnbrist positivt för vikten heller, sägs det.Problemet är inte att jag inte kan sova, för när jag väl hittar kudden slocknar jag direkt.Kruxet är att komma sig i säng i vettig tid!Imorse gick det åt att klä sig i långa byxor och långärmad tröja på stavpromenaden som var riktig frisk efter en hel natt med regn. Piggnar till hyfsat under den knappa timmen vi stavar.Eftersom det fattades steg på räknaren när jag flåsat upp alla fem våningarna fick jag kravla mig upp och ner i trapporna en extra gång för att få ”Med beröm Godkänd” av mig själv!Det är liksom grejen med stegräknaren att om jag har bestämt mig för att samla ihop 7000 steg så ger jag mig inte innan jag räknat hem just den siffran. Om jag går på tid är det lätt att runda av med några minuter hit och dit. Det funkar bra för mig, jag måste ha mätbara mål!

I morse åt jag två kokta äggvitor medan jag väntade på grötkoket. Jag är så hungrig på morgonen!Ett pinklady äpple på förmiddagen. Det är det lyxigaste äpplet jag vet – så saftigt och fräscht!Hade lunchdejt med en kompis idag och det blev salladsbuffen igen. Den där man får megastora portioner…Jag valde kyckling, crabstick, nudlar, keso och feta ost som toppning på min sallad.Den portionen kunde ha utfodrat ett medelstort svenskt ålderdomshem gissar jag!På jobbet tuggade kollegorna på gårdagens butterkaka, men jag avstod!Och ingen glass heller. Jag kan när jag lägger lite järnvilja till, faktisk!Blir dessutom extra peppad av alla trevliga uppmuntrande kommentarer på forumet och jag passar på att tacka er alla för dessa små hejjarop! De betyder oerhört mycket för mig!