Ugg e emu

Det var också Jacques Werups princip när det gällde medmusiker och kompositörer. En gång ingick hans klarinett i 60-talets malmöitiska tradjazzliv. Men så styrde Werup med sin sax in i den fria, experimenterande Werup–Sjöström-gruppen och vidare till Storm, där rock, jazzrock,Ugg e emu visa, kabaréstil och andra musikaliska uttryck bildade kollektiv.Resan fortsatte. Jacques Werup tog sig an och kombinerade visa, jazz, nutida och klassiskt inspirerad musik, med mera, och kryssade fram och tillbaka mellan skickliga partner med olika specialiteter.Samarbetet med vapendragaren och kompositören Rolf Sersam fortsatte i flera musiksviter och föreställningar.

Jacques Werup skapade med kompositören Rolf Martinsson bland annat verket Ugg e emu ”Vid tidens slut” och lierade sig med pianisten Hans Pålsson, gitarristen Mulle Holmqvist, Lill Lindfors, Michael Saxell och sina gamla New Orleans-jazz-polare.Ett spektakulärt grupparbete var trion med Jan Lundgren och Håkan Hardenberger. Sista albumet blev ”Wiehe & Werup”.Nyfikenhet och nybyggaranda, nonstop. Och liksom Jacques Werup i sin poesi gärna snabbklippte mellan högstämt och vardagligt rev han tidigt alla prestigestaket mellan musikgenrerna. Inget var för fint eller för fult.Själv känner jag allra mest för ”Provinsens ljus” med Sinfonietta Syd och Thomas Lindahls musik. Att vara obotlig Skåneromantiker hjälper nog, men poesikonserten känns också sällsynt enhetlig. Musik och ord samspelar så intimt och rättvist när Werup binder ihop himlen och jorden, det universella och det provinsiella, existensen och traktorn.

Jag ville börja gråta och springa därifrån, men pengarna gjorde att jag stannade kvar.Ugg e emu Jag tänkte att det kanske tar max en timme, och efteråt kommer jag kunna köpa de där skorna som jag vill ha.David minns tillbaka på första gången han sålde sex. Det är tre år sedan nu. Han hade lagt ut en annons på en sexsajt på nätet och fått över femtio svar.Det var nästan bara killar som skrev till mig. Jag hade hoppats på att fler tjejer skulle svara. Det hade varit så mycket enklare, för jag är inte homosexuell. Men de tjejer som svarade förstod inte poängen och vad det var jag egentligen ville.