Ugg din sko

Sovmorgon även på söndag, men så fort jag vaknat hoppade jag direkt i träningskläderna och stavade ut i solen, med två glas vatten i magen. Ryggen är finfin, knäet knorrar inte, men efter några hundar meter hugger lårmuskeln i så jag studsar omkring bland kottarna. Sambon erbjuder massage på närmaste parkbänk (nej tack!), och skämtar om att jag fått en kropp som en avdankat elitidrottare, där krämporna dyker upp lite varstans.Sänker tempot lite så lårmuskeln hinner ifatt och ökar på gradvis, fast bestämd på att hämta hem de planerade sjutusen stegen. Efter knappt en timme och försiktig jogging uppför trapporna till femte våningen stannade stegräknaren på 7250 och jag njöt min frukostgröt spetsad med banan på balkongen, tillfreds med min prestation.
Fick även komplettera med 1 kokt ägg (med gula) på Fazer rågmacka, för att känna mig riktigt mätt och belåten. Drog fram symaskinen och fixade på ett par byxor som blivit fladdriga i låren, samt en BH jag hittade längst in i byrålådan. Den köpte jag för ett par år sedan till ett kalas och har bara använt den en gång.

Nu var den alldeles för stor runt ryggen så jag fixade till den och hokuspokus så har jag en ny fin bh som håller boobisarna på plats!Sedan tyckte jag att mina vita slipin-skor såg lite tråkiga ut så jag plitade dit några få pärlor som satte lite extra glamourfaktor på dem. Det vill man ju ha när man skall nästa vecka skall flanerar på Menorcas strandpromenader!Och när jag ändå var i fixartagen så körde jag igång med ett rågbrödbak så nu har sambon gott och nyttigt bröd några dagar framöver. Jag försöker att inte äta för mycket bröd för jag vet att bröd gör mig snabbt hungrig igen.Men ett par ljumna skivor med salt smör kunde jag inte avstå ifrån när baket var klart!Och gårdagens inställde pizzakväll fick bli söndagens middag. Hembakad vegetarisk pizza med mozarellaost. Sambon och jag hjälptes åt att sätta stopp efter två rediga bitar vardera. Då var vi lagom mätta och kom överens om att vi inte skulle äta så magen stod i åtta hörn. Förvånansvärt klartänkt och förnuftigt!

Laddar lite extra för kommande vecka med tanke på att det stundar en utlandssemester med allt vad det innebär av frestelser och utmaningar. Planerar att lägga lite extra kraft och energi i träning och kost, för att på så vis bygga upp en liten buffert som ger utrymma för spanska läckerheter!Klokast att genast börja uppladdningen med en god natts sömn!”Nu skall jag se om jag hittar några nya hokuspokus konstgrepp för att få pli på kroppen”I morse tog det tvärstopp. Jag hade ont i knäna och ryggen, förutom att regnet vräkte ner.Jag tyckte jag hörde Noaks ark segla förbi på femte våningen!Väckte sambon innan klockan larmade och talade om att idag tänker jag definitivt inte gå en enda meter med stavar! Hela min kropp ville bara sovasova och så fick det bli! (en timme extra iaf!)Ingen äggvita eftersom jag inte skulle träna, men gröten hoppar jag inte över! Jag älskar min frukostgröt!Ovant att inte stressa på morgonen – så jag packade med mig träningskläder utifall att jag skulle känna mig bättre till kvällen. Och när jag ändå börjat dagen som en latmask så tog jag bilen till jobbet!