Ugg bow

I showens inledningssekvens får vi följa Magnus Uggla som tecknad spermie. Redan som nyfödd hade han långt krulligt hår och solglasögon…Uggla har larvat sig på krogscenen tidigare, men jag kan inte minnas att han gått så här långt förut.I inledningsnumret har han på sig såväl en kopia av Elvis karatedräkt som en gladiatorrustning, lyckligt inringad av de skickliga dansarnas blottade rumpor.Mycket av materialet är specialskrivet för showen. Till exempel ”Nalle”,Ugg bow där Uggla sjunger en skojfrisk homohymn medan två dansande björnar i Village People-läder och gagballs-bögar i bakgrunden.Han är ”Madame Uggla” i ett raggningsnummer med can can-twist, han är buktalare (med göteborgsdockan Glenn) samt Las Vegas-croonern ”Johnny Ballé”, som sjunger en lustig engelsk version av ”Jag dansar aldrig nykter”.

Ugg bow Innan kvällen är slut har Uggla gått igenom sitt 70-tal grundligt, han har snabbspolat sig fram genom 80- och 90-talet, mer eller mindre hoppat över de senaste tretton åren och hoppat rakt in i framtiden:2016 blir ”Magnus den store” utsedd till tidernas bästa krogshow. 2026 gifter han sig med prinsessan Estelle och blir äntligen monark. Tyvärr inte så länge, då hon skiljer sig från Kung Uggla när det avslöjas att han haft en affär med Camilla Henemark. 2033 ”dör” sångaren.Men han ”återuppstår” förstås, för ett avslutande potpurri där de största hitsen passerar i en rolig revy.Extranumren är största hiten ”Jag mår illa”, i en lite för uppspelt version, samt senaste succén ”Jag och min far” – som framförs med ett lite för påtagligt gravallvar för sammanhanget.Det känns ganska spretigt, ibland snudd på ofärdigt. Men samtidigt – ”Magnus den store” rymmer under inga omständigheter en tråkig sekund.

”Jag och min far” av Magnus Uggla.Det är den mest populära låten på Svensktoppen någonsin, slås fast på Svensktoppens guldlista. Den här omröstningen är lika stor att vinna för en artist som det måste vara för en idrottsman att erhålla Jerringpriset, säger vinnaren Magnus Uggla.Ugg bow På Svensktoppens guldlista har det fastställts vilka som är de mest populära låtarna på topplistan sedan starten 1962.Magnus Ugglas ”Så mycket bättre”-cover av Olle Ljungströms ”Jag och min far” är Svensktoppens mest populära låt någonsin.Den här omröstningen är lika stor att vinna för en artist som det måste vara för en idrottsman att erhålla Jerringpriset. Men det måste ha blivit något fel. Någon måste ha hackat Svensktoppen, säger vinnaren Magnus Uggla.Låten hamnade på Svensktoppen den 23 december 2012, och lyckades hålla sig kvar 161 veckor innan den plockades bort på grund av regeländringen om att låtar bara får ligga max ett år på listan.