e Uggs

Hur gick det till när ett utdömt landslag fann en ny identitet, en väg framåt utan sin fixstjärna, mitt i ett generationsskifte och i en kvalgrupp som innehöll VM-trean (2014) Nederländerna och EM-tvåan (2016) Frankrike?Ett kapitel till återstår att skriva för att kunna kalla det en framgångssaga med ett lyckligt slut. Men hur det än går i playoffreturen mot Italien på San Siro har Janne Andersson, staben runt honom och ett gäng spelare presterat något få trodde var möjligt på så kort tid.Häng med på resan.Norrköping, slutet av maj, 2016:Andersson är sedan sex veckor blivande förbundskapten. Han efterträder Erik Hamrén som slutar efter EM i Frankrike.e Uggs Andersson ger intervjuer inför sin sista allsvenska match med IFK Norrköping.

Han vill egentligen inte prata om landslaget, men det är svårt att undgå.En tuff grupp. Vi hade lite otur i lottningen. Holland och Frankrike. Men, men, säger han. Vi ska spela om det.Det är tre månader till kvalstarten mot Nederländerna.Jag vet inte riktigt hur det blir att vara förbundskapten. Jag tycker om att jobba. Jag kommer att göra så gott jag kan och så blir det som det blir. Det är ungefär den målsättningen jag har. Det ska bli spännande att se hur vardagen blir.e Uggs Samtidigt är grunden densamma, att få ett antal människor att spela fotboll tillsammans, men under andra betingelser. Man ska inte krångla till det, säger han.Andersson reser till EM, en kombinerad jobb- och semestertripp. Mellan besöken på franska vingårdar med hustrun Ulrika ser han Sveriges matcher.

Det är inte upplyftande. Landslaget saknar en tydlighet i sitt spel. Mycket hänger på vad Zlatan Ibrahimovic kan prestera. Efter ett mål (ett irländskt självmål) och en poäng på tre matcher är EM över, liksom landslagskarriärerna för Ibrahimovic, Andreas Isaksson,e Uggs Kim Källström och Pontus Wernbloom, senare även för Erik Johansson.Under sommaren formar Andersson sitt team. Peter Wettergren, som jobbat länge med Hamrén, utses till assisterande förbundskapten. Tre lojala medarbetare från IFK Norrköping plockas in; idrottsskadeterapeuten Dale Reese, målvaktstränaren Mats Elfvendahl och den mentale rådgivaren Daniel Ekvall. Helt nya matchbevakare engageras också; Tom Prahl, Lasse Jacobsson och Jonas Thern.Bomben är Lars Lagerbäck, förre förbundskaptenen, som fram tills han tar över Norge blir bollplank, främst kring organisationen av försvarsspelet. Lasse är en klok man med stor erfarenhet. Vi delar grundsynen i väldigt mycket, så det är en väldigt bra början. Jag tror på teamwork, säger Andersson.